1 Octombrie Ziua internationala a cafelei

IMAG0402

Cum sarbatorim Ziua internationala a cafelei? Nu stiu ce ati facut voi dar eu am oferit colegilor de serviciu cafea preparata la french press si V60. Am folosit boabe din Guatemala Huehuetenango prajite de Yume Coffee Roasters din Cluj. Cei care au degustat-o au apreciat parfumul si aroma, fiind obisnuiti cu mirosul cafelei de brand prajite mult prea mult.

Oferind celor din jurul nostru cafea de specialitate preparata corect, ii putem deprinde cu gustul cafelei adevarate.

Am rasnit 56 grame de cafea pentru fiecare litru de apa, pentru French press am rasnit grosier pe DIP DK30, am lasat 30 de secunde de bloom si am infuzat timp de 4 minute iar la V60 am rasnit mai fin tot pe DIP DK30, bloom 30 de secunde si aproximativ 3 minute timp de curgere. Pentru turnare am folosit un kettle Bonavita cu termometru iar apa a fost filtrata prin osmoza inversa si remineralizata.

De multe ori uitam cat de importanta este apa pe care o folosim. 98% din ce avem in ceasca este apa. Un continut prea ridicat de minerale va schimba in rau gustul cafelei. In Constanta apa este foarte dura (contine foarte mult calciu si magneziu) si singura metoda de filtrare eficienta este osmoza inversa. Apa de osmoza fiind lipsita de mierale va da cafelei un gust plat asa ca e neaparat sa introducem in lantul de filtrare un cartus remineralizant.

IMAG0401

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.