Campionatul national de Aeropress

online_aeropress_portrait_final_07-03

Mai avem cateva zile pana la Romanian Aeropress Championship.

De pe https://worldaeropresschampionship.com/2016/03/11/2016-romanian-aeropress-championship/ aflam ca juriul este format din:

Judge 1Patrik Karlsson / Five Elefant
Vlad Buda / Steam Coffee
Marius Nica / Olivo Coffee
Cosmin Mihailov / Bloom Speciality Coffee

Evenimentul va avea loc in Bucuresti la The Ark pe strada Uranus nr. 150.

Regulamentul este simplu. Concurentul are la dispozitie 8 minute pentru a oferi juriului minim 200ml de infuzie de cafea preparata cu ajutorul Aeropressului.

Concurentii pot folosi ce cafea doresc, organizatorii ofera rasnite dar concurentii le pot aduce pe ale lor.

Membrii juriului gusta din 3 cesti de la 3 concurenti si o aleg pe cea mai buna. Sistemul de concurs este piramidal, din fiecare grupa de 3 concurenti ramanand unul singur pentru urmatoarea etapa.

Sa nu uitam ca Aeropress nu inseamna World BArista Championship. Nu. Aeropress Championship inseamna un concurs amuzant, rapid, la fel ca un Latte art throwdown unde cu siguranta vor fi baristi care vor folosi un filtru d ehartie, altii care vor folosi 3 filtre de hartie si altii care vor folosi filtru metalic, unii vor scoate bulele din hartia umezita, altii vor preincalzi filtrul metalic, unii vor lucra cu Aeriopressul in pozitia inversa, altii in pozitia obisnuita, unii vor face preinfuzie, altii nu, unii vor amesteca cu padela de lemn, altii cu cea de plastic, altii cu lingurita, unii vor turna in sens trigonometric pentru a contracara efectul de rotatie al pamantului, altii vor turna drept si vor roti aeropresuul, altii vor turna si atat, unii vor rasni pe rasnita manuala, altii pe o ransita electrica si vor cerne cafeaua pentru a elimina particulele fine si asa mai departe.

Peste toate acestea, va fi un concurs amuzant urmat de o petrecere organizata de oameni din doemniul cafelei pentru pasionati si oameni din domeniul cafelei, o petrecere cu oameni frumosi care nu poate fi decat una placuta.

Ne vedem acolo!

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.