Degustare de whiskey Jameson, trabuc CAO Brazil si Irish coffee

image

De curand am avut onoarea de a fi invitat la o degustare de whiskey si trabuc, degustare organizata de VVV Club Trabucuri.
Am raspuns invitatiei si am oferit celor prezenti irish coffee dupa retea publicata in catalogul International Bartenders Association:
5 gr zahar brun
40 ml irish whiskey (Jameson)
30 ml frisca lichida
90 ml cafea.

Se preincalzeste paharul de irish coffee (pahar de sticla transparenta cu picior si toarta), se adauga zaharul brun si whiskey-ul, se prepara cafeaua si se toarna in pahar, se amesteca pana la dizolvarea cristalelor de zahar, se bate frisca lichida usor racita atat cat sa nu se intareasca dar totusi sa prinda o consistenta cremoasa si se toarna aceasta pe spatele unei lingurite deasupra preparatului, urmarind sa se formeze un guler de 1 centimetru de crema deasupra bauturii. Bautura nu se amesteca, se soarbe cafeaua indulcita si amestecata cu whiskey prin stratul de crema de frisca.
Pentru cafea am ales ca metoda de preparare french press. Boabele au fost arabica 100% din Columbia prajite la Hot Spot roastery. Am obtinut astfel o cafea cremoasa, corpolenta, cu note de cacao care s-a completat foarte bine cu zaharul brun si cremozitatea data de frisca lichida. Am ales ceasta origine pentru ca wrapperul trabucului a fost din Brazilia si notele acestuia au fost de piper, piele, pamant reavan, condimente, cafeaua domolind evolutia puternica oferind impreuna cu celelalte ingrediente ale cocktailului o experienta placuta. Whiskey-ul irlandez are retrogust scurt si totusi puternic cu note de miere si vanilie obtinute de la maturarea in butoaie de stejar alb si sherry, cafeaua a adus note amarui dar rotunde, zaharul brun a oferit dulceata necesara, frisca lichida fiind cea care a legat cremos si racoritor toate acestea.
Incercati irish coffee cu ingrediente de calitate, nu cu “espresso lung”, whisky prost si frisca la tub. Experienta este una inaltatoare. Promit!

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.